⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
2 k g ő s z i b a r a c k ( t i s z t í t v a m é r v e )
k b . 3 0 0 g v a n í l i á s c u k o r
k b . 3 0 0 g c u k o r
1 b i o c i t r o m
1 c s o m a g ( 8 0 g ) K n o r r d z s e m k o c s o n y á s í t ó é s - t a r t ó s í t ó
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A barackot megmossuk. Ha nem szeretnénk rajta hagyni a héját, akkor blansírozzuk és megpucoljuk. Felezzük, kimagvaljuk, a gyümölcshúst cikkekre vágjuk – így kell 2 kg-nak lennie. Nagy lábasba öntjük, rétegezve a kétféle cukorral. (A cukor mennyisége a gyümölcs édességétől is függ.) 10–15 percig állni hagyjuk, majd melegíteni kezdjük. Közben belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét. Miután felforrt, mérsékeljük alatta a hőt, és időnként kevergetve addig főzzük, amíg el nem fövi a habját. Elzárjuk alatta a lángot, kisebb adagokban belekeverjük a kocsonyásítót. Azonnal sterilizált üvegekbe merjük, lezárjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Végül felcimkézzük és kamrapolcra helyezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése