Vaníliás-citromos őszibarackdzsem



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
2   k g   ő s z i b a r a c k   ( t i s z t í t v a   m é r v e )
k b .   3 0 0   g   v a n í l i á s   c u k o r
k b .   3 0 0   g   c u k o r
1   b i o c i t r o m
1   c s o m a g   ( 8 0   g )   K n o r r   d z s e m k o c s o n y á s í t ó   é s   - t a r t ó s í t ó
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A barackot megmossuk. Ha nem szeretnénk rajta hagyni a héját, akkor blansírozzuk és megpucoljuk. Felezzük, kimagvaljuk, a gyümölcshúst cikkekre vágjuk – így kell 2 kg-nak lennie. Nagy lábasba öntjük, rétegezve a kétféle cukorral. (A cukor mennyisége a gyümölcs édességétől is függ.) 10–15 percig állni hagyjuk, majd melegíteni kezdjük. Közben belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét. Miután felforrt, mérsékeljük alatta a hőt, és időnként kevergetve addig főzzük, amíg el nem fövi a habját. Elzárjuk alatta a lángot, kisebb adagokban belekeverjük a kocsonyásítót. Azonnal sterilizált üvegekbe merjük, lezárjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Végül  felcimkézzük és kamrapolcra helyezzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése