Túrógombóc-pohárdesszert



Hozzávalók 6 személyre:
a túrós réteghez:
1/2 l laktózmentes tej (2,8%-os)
7 dkg búzadara
5 dkg vaníliás cukor
25 dkg laktózmentes túró
1 biocitrom reszelt héja
a tejfölös réteghez:
2 nagy pohár (2x33 dkg) laktózmentes tejföl
2–3 evőkanál porcukor
2 csomag (2x10 g) habfixáló
a morzsához:
4 evőkanál olaj
10 dkg zsemlemorzsa
őrölt fahéj
vaníliás cukor


A tejet felforraljuk, beleszórjuk és kis lángon néhány perc alatt megfőzzük a búzadarát. A tűzről levéve ízesítjük a cukorral, majd miután teljesen kihűlt, hozzákeverjük az áttört túrót és a citromhéjat. A tejfölt elvegyítjük a porcukorral és a habfixálóval. A felhevített olajon megpirítjuk a morzsát, ízesítjük fahéjjal és cukorral. A túrós masszát, a tejfölt és a morzsát 6 pohárba rétegezzük, jól behűtve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése