⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
2 – 3 k ö z e p e s p a d l i z s á n
1 / 4 c i t r o m k i f a c s a r t l e v e
1 5 0 g m a s c a r p o n e
1 k i s p o h á r ( 1 2 5 g ) n a t ú r j o g h u r t
2 g e r e z d f o k h a g y m a
1 e v ő k a n á l o l í v a o l a j
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
a tálaláshoz:
p e t r e z s e l y e m z ö l d
o l í v a b o g y ó
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A padlizsánt megmossuk, megszárítjuk, tepsire rakjuk, és 180–190 fokos sütőben bő 1 óráig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a zöldséghúst kanállal kikaparjuk a héjból. Rögtön citromlevet csepegtetünk rá, majd a mascarponével, a joghurttal, a megpucolt fokhagymával és az olívaolajjal turmixoljuk. Ízesítjük sóval, borssal, és néhány órára hűtőbe tesszük. Petrezselyemzölddel és olívabogyóval díszítve, szendvicskrémként vagy köretként tálaljuk.