⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
a tésztához:
5 t o j á s
7 g 1 : 4 n é g y s z e r e s e r ő s s é g ű é d e s í t ő s z e r
2 5 0 g l a k t ó z m e n t e s t ú r ó
1 c s o m a g ( 1 2 g ) s ü t ő p o r
1 / 2 b i o c i t r o m r e s z e l t h é j a
a töltelékhez:
2 5 0 g l a k t ó z m e n t e s t ú r ó
1 0 g 1 : 4 n é g y z e r e s e r ő s s é g ű é d e s í t ő s z e r
1 / 2 b i o c i t r o m r e s z e l t h é j a
2 e v ő k a n á l l a k t ó z m e n t e s t e j f ö l
a tetejére:
1 0 0 g é t c s o k o l á d é ( 7 0 % k a k a ó t a r t a l m ú )
1 e v ő k a n á l o l a j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kihabosítjuk az édesítővel, majd krémesre keverjük a túróval, a sütőporral és a citromhéjjal. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, és sütőpapírral bélelt, 27×38 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A túrót kikeverjük az édesítővel, a citromhéjjal és a tejföllel. Egyenletesen a tésztára kenjük, majd a sütőpapír segítségével óvatosan, de szorosan feltekerjük. A sütőpapírral együtt kerekre formázzuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, bevonjuk vele a roládot. Megvárjuk, amíg teljesen megdermed, és szeletekre vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése