⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 12 db-hoz:
a tésztához:
1 0 0 g v a j
2 t o j á s
1 0 0 g c u k o r
1 p o h á r ( 1 8 0 g ) g ö r ö g j o g h u r t
1 b i o c i t r o m
3 0 0 g l i s z t
1 c s o m a g ( 1 2 g ) s ü t ő p o r
a svájci vajkrémhez:
3 t o j á s f e h é r j e
2 0 0 g c u k o r
1 c s i p e t s ó
k b . 3 5 0 g s z o b a - h ő m é r s é k l e t ű v a j
b a r a c k é s e p e r p i r o s s z í n ű , g é l á l l a g ú é t e l s z í n e z é k
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A vajat megolvasztjuk, félretesszük hűlni. A tojást kihabosítjuk a cukorral, továbbra is kézi mixert használva elkeverjük benne a joghurtot, a citrom lereszelt héját, kifacsart levét és a kihűlt vajat. Fakanálra váltva beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát a muffintepsi papírkapszlikkal duplán bélelt mélyedéseibe adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd egyenesre vágjuk a tetejüket.
A tojásfehérjét, a cukrot és a sót vízgőz fölött 70 fokosra melegítjük – időnként megkeverjük, de nem kell folyamatosan keverni. Levesszük a gőzről, és 10–12 percig kézi mixerrel habosítjuk, ezalatt szoba-hőmérsékletűre hűl. A kézi mixerrel tovább verve kisebb adagokban hozzádolgozzuk a vajat. A muffinok tetejét vékonyan megkenjük krémmel, a többit – fele-fele arányban – barackszínűre és pirosra színezzük. Tetszőleges mintázatú orosz dekorcsővel ellátott végű habzsákba töltjük, és a muffinok tetejére virágokat nyomunk. Tálalásig hűtőben tároljuk. Ha lágynak találjuk a krémet, tegyük kicsit hűtőbe, ha túl kemény lenne, hagyjuk kicsit szoba-hőmérsékleten.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése