Padlizsánpüré



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
2 – 3   k ö z e p e s   p a d l i z s á n
1 / 4   c i t r o m   k i f a c s a r t   l e v e
1 5 0   g   m a s c a r p o n e
1   k i s   p o h á r   ( 1 2 5   g )   n a t ú r   j o g h u r t
2   g e r e z d   f o k h a g y m a
1   e v ő k a n á l   o l í v a o l a j
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
a tálaláshoz:
p e t r e z s e l y e m z ö l d
o l í v a b o g y ó
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A padlizsánt megmossuk, megszárítjuk, tepsire rakjuk, és 180–190 fokos sütőben bő 1 óráig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a zöldséghúst kanállal kikaparjuk a héjból. Rögtön citromlevet csepegtetünk rá, majd a mascarponével, a joghurttal, a megpucolt fokhagymával és az olívaolajjal turmixoljuk. Ízesítjük sóval, borssal, és néhány órára hűtőbe tesszük. Petrezselyemzölddel és olívabogyóval díszítve, szendvicskrémként vagy köretként tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése