Füstölt sajtos, chiamagos stangli



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1 5   g   f r i s s   é l e s z t ő
1   k á v é s k a n á l   c u k o r
5 0 0   g   á t s z i t á l t   l i s z t
3   c s a p o t t   t e á s k a n á l   s ó
2 0 0   g   f ü s t ö l t   t r a p p i s t a   s a j t   r e s z e l v e
2 5 0   g   s z o b a - h ő m é r s é k l e t ű   m a n g a l i c a z s í r
2   t o j á s s á r g á j a
k b .   2 0 0   g   t e j f ö l
a tetejére:
1   t o j á s
c h i a m a g
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A szétmorzsolt élesztőt folyékonyra keverjük a cukorral, majd a hozzávalókból rugalmas, egynemű tésztát gyúrunk. Folpakba csomagolva 2–3 órára hűtőbe tesszük. Ezután kisujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük az enyhén felvert tojással, és megszórjuk chiamaggal. Derelyemetszővel tetszőleges méretű rudakra szabjuk, mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben 15–17 perc alatt aranyszínűre sütjük.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. decemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése