Csirkemell kókusztejszínes mártásban



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 2 személyre:
2   c s i r k e m e l l f i l é
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   b o r s
2 – 3   e v ő k a n á l   k ó k u s z o l a j
2   g e r e z d   f o k h a g y m a
1 / 2   ( b i o ) c i t r o m
1 2 0   m l   h ú s l e v e s
2 0 0   m l   k ó k u s z t e j s z í n
1   e v ő k a n á l   m a g o s   m u s t á r
a tálaláshoz:
p e t r e z s e l y e m z ö l d
p á r o l t   b u l g u r ,   k ö l e s   v a g y   v a d r i z s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A húst megtisztítjuk, lapjában kettévágjuk, mindet sózzuk és borsozzuk. A felhevített kókuszolajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd kis lángon, lefedve időnként megfordítva puhára pároljuk/sütjük. Közben megpucoljuk a fokhagymát, lereszeljük és félretesszük a citrom héját. A levét a húslevesbe facsarjuk. A húst kiszedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon enyhén megdinszteljük a zúzott fokhagymát, majd felöntjük a citromos húslevessel és a kókusztejszínnel. Közepes lángon, állandóan kevergetve krémesre sűrítjük. Amikor a mártás úgy besűrűsödött, hogy a fakanállal húzott csík alatt látszik a serpenyő alja, belekeverjük a mustárt és a citromhéjat. A húst kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, szépen elrendezzük a tányéron. A mártással meglocsolva, durvára aprított petrezselyemzölddel meghintve, párolt kölessel, bulgurral vagy vadrizzsel tálaljuk.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. decemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése