⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 2 személyre:
2 c s i r k e m e l l f i l é
s ó
f r i s s e n ő r ö l t b o r s
2 – 3 e v ő k a n á l k ó k u s z o l a j
2 g e r e z d f o k h a g y m a
1 / 2 ( b i o ) c i t r o m
1 2 0 m l h ú s l e v e s
2 0 0 m l k ó k u s z t e j s z í n
1 e v ő k a n á l m a g o s m u s t á r
a tálaláshoz:
p e t r e z s e l y e m z ö l d
p á r o l t b u l g u r , k ö l e s v a g y v a d r i z s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A húst megtisztítjuk, lapjában kettévágjuk, mindet sózzuk és borsozzuk. A felhevített kókuszolajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd kis lángon, lefedve időnként megfordítva puhára pároljuk/sütjük. Közben megpucoljuk a fokhagymát, lereszeljük és félretesszük a citrom héját. A levét a húslevesbe facsarjuk. A húst kiszedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon enyhén megdinszteljük a zúzott fokhagymát, majd felöntjük a citromos húslevessel és a kókusztejszínnel. Közepes lángon, állandóan kevergetve krémesre sűrítjük. Amikor a mártás úgy besűrűsödött, hogy a fakanállal húzott csík alatt látszik a serpenyő alja, belekeverjük a mustárt és a citromhéjat. A húst kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, szépen elrendezzük a tányéron. A mártással meglocsolva, durvára aprított petrezselyemzölddel meghintve, párolt kölessel, bulgurral vagy vadrizzsel tálaljuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. decemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése