⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 1 l-hez:
2 0 0 m l k ó k u s z t e j s z í n
3 0 g k ó k u s z r e s z e l é k
3 0 0 m l v í z
3 0 0 g c u k o r
2 0 0 g c s o k o l á d é ( l e g a l á b b 7 0 % k a k a ó t a r t a l m ú )
2 5 0 m l v o d k a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A kókuszreszeléket a kókusztejszínbe forgatjuk, 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szoba-hőmérsékletűre melegítjük, és botmixerrel – lehetőleg minél alaposabban – pépesítjük. Kis lángon, állandóan kevergetve felolvasztjuk benne a darabokra tördelt csokoládét. A cukorból a vízzel szirupot főzünk, és kézi habverővel a még meleg tejszínes csokoládéba vegyítjük. Miután teljesen kihűlt, elkeverjük a vodkával. Apró lyukú szűrőn átszűrjük, fogyasztásig hűtőben tároljuk. Azonnal kínálhatjuk, de jót tesz neki, ha 2–3 hétig állni hagyjuk – hogy az ízek összeérjenek –, közben időnként felrázzuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. decemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése