Bounty likőr



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 1 l-hez:
2 0 0   m l   k ó k u s z t e j s z í n
3 0   g   k ó k u s z r e s z e l é k
3 0 0   m l   v í z
3 0 0   g   c u k o r
2 0 0   g   c s o k o l á d é   ( l e g a l á b b   7 0 %   k a k a ó t a r t a l m ú )
2 5 0   m l   v o d k a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A kókuszreszeléket a kókusztejszínbe forgatjuk, 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szoba-hőmérsékletűre melegítjük, és botmixerrel – lehetőleg minél alaposabban – pépesítjük. Kis lángon, állandóan kevergetve felolvasztjuk benne a darabokra tördelt csokoládét. A cukorból a vízzel szirupot főzünk, és kézi habverővel a még meleg tejszínes csokoládéba vegyítjük. Miután teljesen kihűlt, elkeverjük a vodkával. Apró lyukú szűrőn átszűrjük, fogyasztásig hűtőben tároljuk. Azonnal kínálhatjuk, de jót tesz neki, ha 2–3 hétig állni hagyjuk – hogy az ízek összeérjenek –, közben időnként felrázzuk.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. decemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése