Mézes háztető



Hozzávalók 4 rúdhoz:
a tésztához:
2 tojás
25 dkg cukor
5 dkg sertészsír
5–6 evőkanál tej
3 evőkanál méz
60 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
a tepsihez:
kevés sertészsír
kevés liszt
a krémhez:
2 csomag vaníliaízű pudingpor (2x40 g)
8 dl tej
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
a tetejére:
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj


A tojást a cukorral kihabosítjuk, hozzákeverjük a zsírt, 4 evőkanál tejet és a mézet. Összegyúrjuk a szódabikarbónával elvegyített liszttel. 2 részre osztjuk, az egyikhez hozzádolgozzuk a maradék tejet és a kakaót. A világos tésztát megfelezzük, az egyik tésztacipót 36x32 cm-es tepsi méretére nyújtjuk. A tepsi zsírozott, lisztezett hátoldalán, előmelegített, 180 fokos sütőben világosra sütjük. Ugyanígy járunk el a másik tésztacipóval is. A sötét masszát 12 egyforma részre osztjuk, mindből 36 cm-es rudat sodrunk. A sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A világos lapokat a hosszabbik oldalukkal párhuzamosan 6-6 egyforma csíkra vágjuk.
A pudingporból a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk, hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd kisebb adagokban hozzádolgozzuk a pudingot.
1 világos tésztacsíkot megkenünk krémmel, ráteszünk 2 kakaós rudat. Ismét krém és 1 rúd következik, majd 2 oldalról 2 tésztacsíkot teszünk rá, tetőformát alakítva ki. Ugyanígy járunk el a többi tésztával és krémmel is, így összesen 4 háztetőt kapunk.
A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, bevonjuk vele a süteményeket. Hagyjuk a mázat megdermedni, majd a háztetőt ujjnyi vastag szeletekre vágva kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése