⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 1 l-hez:
5 0 0 m l t e j
2 5 0 m l z s í r o s t e j s z í n
2 0 0 g p o r c u k o r
1 e v ő k a n á l v a n í l i á s c u k o r
1 v a n í l i a r ú d
5 t o j á s s á r g á j a
2 5 0 m l v o d k a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A tejet a tejszínnel, a porcukor felével, a vaníliás cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival kis lángon felforraljuk (beledobhatjuk a vaníliahüvelyt is). A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A tojássárgáját krémesre, habosra keverjük a maradék porcukorral, majd belevegyítjük az átszűrt vaníliás tejet és a vodkát. Üvegbe töltjük. 1 hétig hűtőben érleljük, közben naponta felrázzuk. 2–3 hétig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése