Aszaltsárgabarackos-túrótorta



Hozzávalók 23 cm-es tortához:
az alaphoz:
10–12 babapiskóta
a krémhez:
20 dkg aszalt sárgabarack
3,6 dl víz
5 dkg cukor
50 dkg laktózmentes túró
10 dkg porcukor
1 citrom
1 pohár (150 g) laktózmentes tejföl
1 doboz (330 ml) laktózmentes tejszín
8 zselatinlap
a díszítéshez:
ostyavirág
cukorgyöngy


A kapcsos tortaformát körkörösen kirakjuk a babapiskótával.
A barackot kisebb darabokra vágjuk, leforrázzuk 3 dl vízzel, és 15 percig áztatjuk. Hozzáadjuk a cukrot, felforraljuk, és közepes lángon a gyümölcsöt puhára főzzük úgy, hogy a levét nagyjából elpárologtatjuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd botmixerrel pürésítjük. A tejszínből lágy habot verünk.
A túrót kézi mixerrel elkeverjük a porcukorral, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, valamint a tejföllel. Fakanállal beleforgatjuk a barackpürét. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, közben 60 ml vizet felforralunk. Feloldjuk benne a felpuhult lapokat, majd kevés túrókrémet keverünk hozzá. A zselatinos elegyet a túrókrémbe keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is. Vigyázva, hogy a piskóták ne csússzanak szét, a krémet a tortaformába öntjük. A tetejét elsimítjuk, és folpakkal lefedve 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap eltávolítjuk a folpakot és a tortakarikát, végül a tortát ostyavirággal és cukorgyönggyel díszítjük. Szeletekre vágva kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése