Hozzávalók:
1 nagyobb karfiol
só
liszt
őrölt fehér bors
őrölt köménymag
kb. 4 tojás
zsemlemorzsa
kukoricapehely
szeletelt mandula
tök-, napraforgó- és szezámmag
szeletelt mandula
tök-, napraforgó- és szezámmag
olaj
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Forrásban lévő, enyhén sós vízben jó félpuhára főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk.
A tojást enyhén felverjük, a lisztet ízesítjük sóval, fehér borssal és köménnyel. A zsemlemorzsához ízlés szerinti mennyiségű kukoricapelyhet, mandulát, tök-, napraforgó- és szezámmagot keverünk.
A karfiolrózsákat tojásba, lisztbe, újra tojásba, végül a magvas morzsába forgatjuk, majd forró olajban, közepes lángon aranyszínűre sütjük. Papírtörlőn hagyjuk lecsepegni a felesleges zsiradékot.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése