Örmény palacsinta



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6 személyre:
a palacsintához:
1   t o j á s
1   c s i p e t   s ó
1   n a g y   c s i p e t   c u k o r
2 0 0   g   l i s z t
k b .   5 0 0   m l   v í z
3   e v ő k a n á l   o l a j
a töltelékhez:
1   k i s   ü v e g   s z i l v a l e k v á r
2   m a r é k   d i ó
a sütőtálhoz:
k e v é s   v a j
az öntethez:
4   t o j á s
2   e v ő k a n á l   p o r c u k o r
1   n a g y   p o h á r   t e j f ö l   ( 3 3 0   g )
a tálaláshoz:
p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A palacsinta hozzávalóiból a szokott módon csomómentes tésztát készítünk, 1/2 órát pihentetjük. Kisebb, kb. 16 cm átmérőjű palacsintákat sütünk belőle. Mindet megkenjük szilvalekvárral, meghintjük darált dióval, és feltekerjük. A tekercseket 3–3 egyforma darabra vágjuk, és kivajazott sütőtálba sorakoztatjuk. A tojást kikeverjük a porcukorral és a tejföllel, a palacsintacsigákra öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése