Olasz fagylalttorta



Hozzávalók 18 cm-es tortához:
20 dkg cseresznye
2 evőkanál amaretto likőr
5 dkg natúr pisztácia
5 dkg étcsokoládécsepp
4 tojássárgája
8 dkg aranybarna nádcukor
4 dl zsíros tejszín
1 evőkanál vaníliakivonat
kb. 17 babapiskóta
kb. 1,5 dl krémlikőr
a díszítéshez:
kakaópor
porcukor
natúr pisztácia
étcsokoládécsepp


A tortaformát folpakkal kibéleljük.
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, és az amarettóba áztatjuk. A pisztáciát durvára daraboljuk. A tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd 1–2 percig tovább verjük a tejszínnel. Beleforgatjuk a cseresznyét a levével együtt, a pisztáciát, a csokoládét és a vaníliakivonatot.
A babapiskótát falatnyi darabokra tördeljük, a krémlikőrbe mártjuk, és a tejszínes keverékkel a tortaformába rétegezzük. Ráhajtjuk a folpakot, és legalább 5 órára mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt kb. 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, tálra borítjuk, és eltávolítjuk a fóliát. A torta tetejét meghintjük kakaóval és porcukorral, pisztáciával, csokoládéval díszítjük.
Szeletekre vágva kínáljuk.


A receptet a Magosbolt támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. augusztusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése