⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6 személyre:
b ő 1 k g b u r g o n y a
1 n a g y o b b v ö r ö s h a g y m a
5 0 g l a k t ó z m e n t e s v a j
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
s ó
1 5 0 – 2 0 0 m l v í z
1 , 5 l l a k t ó z m e n t e s t e j
1 t e á s k a n á l m o r z s o l t k a k u k k f ű
1 t e á s k a n á l m o r z s o l t m a j o r á n n a
1 t e á s k a n á l m o r z s o l t f r a n c i a t á r k o n y
a tálaláshoz:
p i r í t o t t k e n y é r k o c k a
a p r í t o t t z ö l d f ű s z e r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, az előbbit közepes, az utóbbit kisebb kockákra vágjuk. A felhevített vajon pirítani kezdjük a hagymát, pár perc elteltével hozzáadjuk a burgonyát is. Sózzuk, borsozzuk, felengedjük a vízzel, és kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk (ha szükséges, a folyadékot pótoljuk). A tűzről levéve, a tej fokozatos adagolása mellett botmixerrel pürésítjük. Kis lángon, folyamatosan kevergetve felforraljuk, közben ízesítjük a fűszerekkel. 1–2 percig még rotyogtatjuk. Pirított kenyérkockával, zöldfűszerrel meghintve kínáljuk.
A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. januári számában.