Tiroli burgonyaleves



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6 személyre:
b ő   1   k g   b u r g o n y a
1   n a g y o b b   v ö r ö s h a g y m a
5 0   g   l a k t ó z m e n t e s   v a j
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
s ó
1 5 0 – 2 0 0   m l   v í z
1 , 5   l   l a k t ó z m e n t e s   t e j
1   t e á s k a n á l   m o r z s o l t   k a k u k k f ű
1   t e á s k a n á l   m o r z s o l t   m a j o r á n n a
1   t e á s k a n á l   m o r z s o l t   f r a n c i a   t á r k o n y
a tálaláshoz:
p i r í t o t t   k e n y é r k o c k a
a p r í t o t t   z ö l d f ű s z e r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, az előbbit közepes, az utóbbit kisebb kockákra vágjuk. A felhevített vajon pirítani kezdjük a hagymát, pár perc elteltével hozzáadjuk a burgonyát is. Sózzuk, borsozzuk, felengedjük a vízzel, és kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk (ha szükséges, a folyadékot pótoljuk). A tűzről levéve, a tej fokozatos adagolása mellett botmixerrel pürésítjük. Kis lángon, folyamatosan kevergetve felforraljuk, közben ízesítjük a fűszerekkel. 1–2 percig még rotyogtatjuk. Pirított kenyérkockával, zöldfűszerrel meghintve kínáljuk.


A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. januári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése