⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 2–4 személyre:
4 c s i r k e c o m b
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
ő r ö l t s z e r e c s e n d i ó
3 0 0 g l a k t ó z m e n t e s t r a p p i s t a s a j t
5 0 g l a k t ó z m e n t e s v a j
1 k i s p o h á r ( 1 5 0 g ) l a k t ó z m e n t e s t e j f ö l
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A húst megtisztítjuk, körben bedörzsöljük sóval és borssal. A bőrt óvatosan fellazítjuk, és alá töltjük a kis lyukú reszelőn lereszelt, sóval, szerecsendióval ízesített sajt 2/3 részét. Kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, és 210 fokos sütőben, fóliával letakarva 1 órán át, majd fólia nélkül további 30 percig sütjük. A maradék sajtot elkeverjük a tejföllel, és a csirkecombokra halmozzuk. Annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a hús szépen meg nem pirul. Laktózmentes sajtos burgonyapürével tálaljuk.
A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. márciusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése