⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4 személyre:
4 é r e t t a v o k á d ó
1 – 2 l i m e k i f a c s a r t l e v e
1 / 2 c s o k o r p e t r e z s e l y e m z ö l d
1 / 2 c s o k o r m e t é l ő h a g y m a
1 k i s e b b v ö r ö s h a g y m a
4 0 0 - 5 0 0 m l k ó k u s z v í z
4 0 0 m l k ó k u s z t e j s z í n
s ó
ő r ö l t C a y e n n e - b o r s
a tálaláshoz:
d u r v á r a d a r a b o l t d i ó
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A zöldfűszerekből keveset apróra vágunk, és félretesszük a tálaláshoz. A többit a hagymával együtt durvára daraboljuk. Az avokádót kettévágjuk, a magját eltávolítjuk, a húsát kikanalazzuk a héjból. Rögtön meglocsoljuk a lime-lével. Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, krémesítjük – a leves sűrűségét a hozzáadott kókuszvíz mennyiségével szabályozhatjuk. Utánízesítjük sóval és borssal. Poharakba adagolva, a tetejüket dióval és a félretett zöldfűszerekkel meghintve tálaljuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. márciusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése