Kókuszos avokádókrémleves



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4 személyre:
4   é r e t t   a v o k á d ó
1 – 2   l i m e   k i f a c s a r t   l e v e
1 / 2   c s o k o r   p e t r e z s e l y e m z ö l d
1 / 2   c s o k o r   m e t é l ő h a g y m a
1   k i s e b b   v ö r ö s h a g y m a
4 0 0 - 5 0 0   m l   k ó k u s z v í z
4 0 0   m l   k ó k u s z t e j s z í n
s ó
ő r ö l t   C a y e n n e - b o r s
a tálaláshoz:
d u r v á r a   d a r a b o l t   d i ó
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A zöldfűszerekből keveset apróra vágunk, és félretesszük a tálaláshoz. A többit a hagymával együtt durvára daraboljuk. Az avokádót kettévágjuk, a magját eltávolítjuk, a húsát kikanalazzuk a héjból. Rögtön meglocsoljuk a lime-lével. Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, krémesítjük – a leves sűrűségét a hozzáadott kókuszvíz mennyiségével szabályozhatjuk. Utánízesítjük sóval és borssal. Poharakba adagolva, a tetejüket dióval és a félretett zöldfűszerekkel meghintve tálaljuk.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. márciusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése