Marokkói mentatea



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4 személyre:
1   l   v í z
1 5   m e n t a l e v é l   +   n é h á n y   a   t á l a l á s h o z
3   f i l t e r   z ö l d   t e a
2   e v ő k a n á l   a r a n y b a r n a   n á d c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A vizet felforraljuk. A megmosott mentát, a teát és a cukrot kancsóba tesszük, leöntjük a vízzel, és 3 percig állni hagyjuk. Eltávolítjuk belőle a filtereket, megkeverjük, hogy a cukor feloldódjon.
Friss mentával tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. szeptemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése