⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
3 z s e n g e s á r g a r é p a
3 z s e n g e k a r a l á b é
2 – 3 e v ő k a n á l o l a j
2 l h ú s l e v e s
f r i s s e n a p r í t o t t k a k u k k f ű
s ó
n é h á n y s z á l p e t r e z s e l y e m z ö l d
1 z ö l d - é s v a j b a b k o n z e r v v e g y e s e n ( 2 5 0 g )
2 5 0 g k é s z t o r t e l l i n i
a tálaláshoz:
1 / 2 c s o k o r m e t é l ő h a g y m a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A sárgarépát és a karalábét megtisztítjuk, nagy lyukú reszelő mindkettőt lereszeljük.
Az olajat felhevítjük, pár perc alatt megpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a durvára darabolt petrezselyemzöldet és a kakukkfüvet. A zöldségeket roppanósra főzzük, hozzáadjuk a leszűrt zöld- és vajbabot, a tortellinit, és utánízesítjük sóval. A levest a tészta puhulásáig főzzük. Aprított metélőhagymával meghintve azonnal tálaljuk. Ha a levest nem fogyasztjuk el egyszerre, a tortellinit ne a levesben főzzük meg, hanem külön, sós vízben, és tálkában kínáljuk a leveshez.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. márciusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése