⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
2 5 0 g t ú r ó
1 t o j á s
1 , 5 e v ő k a n á l l i s z t
1 , 5 e v ő k a n á l z s e m l e m o r z s a
s ó
1 c s a p o t t k á v é s k a n á l s ü t ő p o r
1 c s a p o t t e v ő k a n á l v a n í l i á s c u k o r
1 c i t r o m f i n o m r a r e s z e l t h é j a
a sütéshez:
1 l o l a j
a tálaláshoz:
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojással, a liszttel, a zsemlemorzsával, a sóval, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Nedves kézzel kb. 15 g-os golyókat formázunk belőle. A fondükészítő edényébe öntjük az olajat, a hőmérséklet-szabályozót a legnagyobb fokozatra állítjuk. Amikor az olaj felforrósodott – ez néhány percet vesz igénybe –, óvatosan beleengedünk 8–10 tésztagolyót. Fondüvillával azonnal meg is mozgatjuk a fánkokat, nehogy leragadjanak az edény aljára. Mindet aranyszínűre sütjük – ha szükséges, villával meg lehet fordítani, hogy egyenletesen piruljanak. Az olajból kiemelve tányérra sorakoztatjuk, és tetszés szerint porcukorba, lekvárba vagy csokoládéöntetbe mártva fogyasztjuk.
A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. decemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése