⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1 g e r e z d f o k h a g y m a
1 k u p i c a g y ü m ö l c s p á l i n k a
1 5 0 g e m e n t á l i s a j t
1 5 0 g g o u d a s a j t
1 5 0 g P a n n ó n i a s a j t
1 5 0 g t r a p p i s t a s a j t
1 5 0 g c h e d d a r s a j t
továbbá:
b a g e t t
s z a l á m i
k o l b á s z
k o k t é l v i r s l i
u b o r k a
p a p r i k a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A sajtokat lereszeljük, a fondükészítő edényét belülről bedörzsöljük a fokhagymával. A hőfokszabályozót 4-es fokozatra állítjuk. Az edénybe öntjük a pálinkát, és kisebb adagokban beletesszük a sajtot – mindig megvárjuk, amíg 1 adag felolvad, csak ekkor adjuk hozzá a következőt. Olvasztás közben gyakran megkeverjük fakanállal, nehogy leégjen. Miután az összes ajtot felolvasztottuk, a hőfokszabályozót a legkisebb fokozatra állítjuk, és fogyasztás közben is gyakran megkeverjük a sajtot. Ha túlzottan hűlne és keményedne, kicsit feljebb kell venni a hőfokot. Bagettel, villára szúrt koktélvirslivel, szalámival, kolbásszal, zöldségfélékkel mártogatjuk.
A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. decemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése