20 dkg aszalt datolya
20 dkg gluténmentes étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
2 dl folyékony kókuszolaj
3 tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
5 dkg aszalt fekete cseresznye
1 kávéskanál szódabikarbóna
a tetejére:
kókuszcsipsz
A datolyát kimagozzuk, és a csokoládéval késes aprítóban ledaráljuk. Vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd hozzávegyítjük a kókuszolajat. A gőzről levéve hagyjuk szinte teljesen kihűlni, közben többször megkeverjük. Beleforgatjuk az enyhén felvert tojást, a vaníliát, a cseresznyét és a szódabikarbónát. A formába öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Szeletekre vágva, a tetejét kókuszcsipsszel meghintve tálaljuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gaszromagazin 2017. januári számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése