⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 12 db-hoz:
a rózsavízhez és a díszítéshez:
5 0 m l v í z
1 c s o m a g ( 8 g ) s z á r í t o t t r ó z s a b i m b ó
a tésztához:
1 2 5 g s z o b a - h ő m é r s é k l e t ű v a j
1 2 5 g p o r c u k o r
2 t o j á s
1 2 5 g l i s z t
1 / 2 c s o m a g ( 6 g ) s ü t ő p o r
7 5 g f e h é r c s o k o l á d é
2 e v ő k a n á l t e j
a krémhez:
2 5 0 g m a s c a r p o n e
3 z s e l a t i n l a p
3 0 0 m l t e j s z í n ( 3 3 % - o s )
1 – 2 e v ő k a n á l v a n í l i á s c u k o r
a díszítéshez:
g y ö n g y h á z f é n y ű é t e l s p r a y ( e l h a g y h a t ó )
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A sütést megelőző este a díszítéshez félreteszünk 12 szép rózsabimbót. A többit a vízzel kis lábasban, takaréklángon felforraljuk. A tűzről levéve lefedjük, és 1 éjszakán át állni hagyjuk. Másnap papír teafilteren átszűrjük.
A vajat kihabosítjuk a porcukorral. Hozzáadjuk a tojást, 1 evőkanál rózsakivonatot, jól elkeverjük. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet és a késes aprítóval felaprított csokoládét. A tésztát a tejjel lazítjuk, majd a muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe adagoljuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük a muffinokat, majd rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
A zselatint beáztatjuk. A megmaradt rózsakivonatot vízzel kiegészítjük 50 ml-re, melegíteni kezdjük, és feloldjuk benne a felpuhult zselatint. Hőkiegyenlítéses módszerrel a mascarponébe dolgozzuk. A tejszínből a vaníliás cukorral kemény habot verünk, a krémsajtba forgatjuk. 1–2 órára hűtőbe tesszük, végül csillagcsöves habzsákból a muffinok tetejére halmozzuk. Ételspray-vel és a félretett rózsabimbókkal díszítjük.
A receptet a Fűszerész támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. májusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése