⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6 személyre:
k b . 8 0 0 g c s i r k e m e l l f i l é
3 m a d á r s z e m c s i l i
3 e v ő k a n á l m é z
3 e v ő k a n á l k o n y a k
3 e v ő k a n á l s z ó j a s z ó s z
1 v ö r ö s b a b - k o n z e r v ( 2 5 0 g )
1 f e h é r b a b - k o n z e r v ( 2 5 0 g )
1 k u k o r i c a k o n z e r v ( 2 5 0 g )
1 0 0 g z ö l d s a l á t a
5 0 g p ó r é h a g y m a c s í r a
az öntethez:
2 e v ő k a n á l f e h é r b o r e c e t
s ó
f r i s s e n ő r ö l t t a r k a b o r s
3 e v ő k a n á l o l í v a o l a j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A húst filénként 3–4 szeletre vágjuk, leheletfinoman sózzuk. A csilit felaprítjuk (mozsárban is törhetjük), elkeverjük a mézzel, a konyakkal és a szójaszósszal. A húst bekenjük vele, és grillsütőben készre sütjük.
A kétféle babot és a kukoricát leszűrjük, hideg vízzel lemossuk, lecsepegtetjük. A csírával együtt a salátakeverékbe forgatjuk. Az ecetben elkeverjük a sót és a borsot, apránként beleöntjük az olajat is.
A salátát tányérokra halmozzuk, a tetejére rendezzük a csíkokra vágott húst, meglocsoljuk a dresszinggel. Azonnal tálaljuk.
A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. áprilisi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése