⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4–6 személyre:
az alaphoz:
2 5 0 g t ú r ó
1 k i s p o h á r ( 1 4 0 g ) n a t ú r j o g h u r t
5 0 g m a s c a r p o n e
a paprikáshoz:
a z a l a p 2 / 5 - e
1 e v ő k a n á l k e t c h u p
1 t e á s k a n á l ő r ö l t p i r o s p a p r i k a
2 5 g r e s z e l t v ö r ö s h a g y m a
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
a kolbászoshoz:
a z a l a p 1 / 5 - e
1 5 0 g f ü s t ö l t k o l b á s z
1 0 g r e s z e l t v ö r ö s h a g y m a
1 e v ő k a n á l m a j o n é z
a zöldfűszereshez:
a z a l a p 2 / 5 - e
2 5 g r e s z e l t v ö r ö s h a g y m a
z ö l d f ű s z e r ( p l . m e t é l ő h a g y m a , p e t r e z s e l y e m z ö l d , k a k u k k f ű )
s ó
1 c s i p e t c u k o r
a tálaláshoz:
k e n y é r
s a l á t a l e v é l
k a p r i b o g y ó
a l m a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
Az alaphoz áttörjük a túrót, elkeverjük a joghurttal és a mascarponével.
Az alapkrém 2/5-éhez dolgozzuk a ketchupot, a paprikát és a hagymát, ízesítjük sóval és borssal.
A másik 2/5 részéhez a hagymát és ízlés szerinti mennyiségű, megmosott és felaprított zöldfűszert, valamint sót és cukrot keverünk.
A maradék krémhez a késsel vagy késes aprítóval pépesített kolbászt, a hagymát és a majonézt adjuk, összedolgozzuk.
Tálaláskor a kenyérre salátalevelet fektetünk, erre tesszük a paprikás krémet, amit kapribogyóval szórunk meg. A zöldfűszeres krémmel megkent szendvics tetejét vékony almaszeletekkel, a kolbászosét almacsíkokkal díszítjük.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. szeptemberi számában.