Hozzávalók:
1 nagyobb vöröshagyma
olaj
5 gerezd fokhagyma
bő 1 kg kelkáposzta
só
frissen őrölt fekete bors
morzsolt majoránna
1 nagy pohár (330 g) tejföl
2 evőkanál liszt
2 teáskanál őrölt pirospaprika
1 húsleveskocka
5 pár virsli
1 nagy pohár (330 g) tejföl
2 evőkanál liszt
2 teáskanál őrölt pirospaprika
1 húsleveskocka
5 pár virsli
A kétféle hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk, a kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd a fejet kisujjnyi széles csíkokra metéljük. Kevés olajon pirítani kezdjük a vöröshagymát, pár perc elteltével hozzáadjuk a fokhagymát is. Újabb pár percnyi pirítás után belekerül a káposzta, majd miután kissé összeesik, kb. 3 dl vizet öntünk rá. Ízesítjük sóval, borssal és majoránnával, és kis lángon, lefedve szinte teljesen puhára pároljuk. Közben néhány evőkanálnyi olajból és a lisztből barna rántást készítünk, a tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát, hűlni hagyjuk. A puha káposztát felöntjük 1,5-2 l vízzel, beletesszük a leveskockát, és nagy lángon felforraljuk, majd pár percig főzzük. A kihűlt rántást elkeverjük a tejföllel, majd hőkiegyenlítéses módszerrel a leveshez adjuk. A virslit felkarikázzuk, a kelhez adjuk, végül pár percnyi főzést és utánízesítést követően tálaljuk a levest.