Frankfurti leves 🍴


Hozzávalók:
🍴   1 nagyobb vöröshagyma
🍴   olaj
🍴   5 gerezd fokhagyma
🍴   bő 1 kg kelkáposzta
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   morzsolt majoránna
🍴   1 nagy pohár (330 g) tejföl
🍴   2 evőkanál liszt
🍴   2 teáskanál őrölt pirospaprika
🍴   1 húsleveskocka
🍴   5 pár virsli


A kétféle hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk, a kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd a fejet kisujjnyi széles csíkokra metéljük. Kevés olajon pirítani kezdjük a vöröshagymát, pár perc elteltével hozzáadjuk a fokhagymát is. Újabb pár percnyi pirítás után belekerül a káposzta, majd miután kissé összeesik, kb. 3 dl vizet öntünk rá. Ízesítjük sóval, borssal és majoránnával, és kis lángon, lefedve szinte teljesen puhára pároljuk. Közben néhány evőkanálnyi olajból és a lisztből barna rántást készítünk, a tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát, hűlni hagyjuk. A puha káposztát felöntjük 1,5-2 l vízzel, beletesszük a leveskockát, és nagy lángon felforraljuk, majd pár percig főzzük. A kihűlt rántást elkeverjük a tejföllel, majd hőkiegyenlítéses módszerrel a leveshez adjuk.
A virslit felkarikázzuk, a kelhez adjuk, végül pár percnyi főzést és utánízesítést követően tálaljuk a levest.