Csokoládészószos frappé



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
2 0 0   m l   f o r r ó   v í z
6   k á v é s k a n á l   a z o n n a l   o l d ó d ó   k á v é p o r
6   k á v é s k a n á l   b a r n a   c u k o r
1   l   t e j
6   n a g y o b b   j é g k o c k a
a díszítéshez:
t e j s z í n h a b
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A vízben feloldjuk a kávét és a cukrot, majd lehűtjük. Turmixgépbe öntjük, és a tejjel, valamint a jégkockával turmixoljuk. A poharak belső oldalát körbeöntjük csokoládéöntettel, és feltöltjük a frappéval. A kávé tetejét tejszínhabbal és rácsorgatott csokoládéöntettel díszítjük, azonnal tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. júliusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése