Kókuszpuding



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 8 adaghoz:
2 0 0   m l   k ó k u s z t e j s z í n
5 0 0   m l   v í z
4   e v ő k a n á l   n y í r f a c u k o r
2 0 0   g   k ó k u s z r e s z e l é k
5   e v ő k a n á l   ú t i f ű m a g h é j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A kókusztejszínt a vízzel és a cukorral kis lángon, időnként megkeverve felforraljuk. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és óvatosan újra felforraljuk. A tűzről levéve kanalanként beledolgozzuk az útifűmaghéjat. Vízzel kiöblített formákba adagoljuk – kicsit bele is nyomkodva, tömörítve –, majd miután kihűlt, hűtőbe tesszük néhány órára. A formákból kiborítva tetszőleges díszítéssel, igény szerint mártással, öntettel tálaljuk.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. júliusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése