⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 8 adaghoz:
2 0 0 m l k ó k u s z t e j s z í n
5 0 0 m l v í z
4 e v ő k a n á l n y í r f a c u k o r
2 0 0 g k ó k u s z r e s z e l é k
5 e v ő k a n á l ú t i f ű m a g h é j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A kókusztejszínt a vízzel és a cukorral kis lángon, időnként megkeverve felforraljuk. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és óvatosan újra felforraljuk. A tűzről levéve kanalanként beledolgozzuk az útifűmaghéjat. Vízzel kiöblített formákba adagoljuk – kicsit bele is nyomkodva, tömörítve –, majd miután kihűlt, hűtőbe tesszük néhány órára. A formákból kiborítva tetszőleges díszítéssel, igény szerint mártással, öntettel tálaljuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. júliusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése