⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 2–3 személyre:
a mázhoz:
6 e v ő k a n á l e c e t ( 1 0 % - o s )
6 e v ő k a n á l m é z
6 – 8 e v ő k a n á l k e t c h u p
c s i l i ( í z l é s s z e r i n t )
4 – 5 e v ő k a n á l s z e z á m m a g
a tésztához:
1 t o j á s
1 e v ő k a n á l o l a j
1 8 0 g l i s z t
1 k á v é s k a n á l é t k e z é s i k e m é n y í t ő
1 c s o m a g ( 1 2 g ) s ü t ő p o r
1 k á v é s k a n á l s ó
1 0 0 – 1 5 0 m l v í z
továbbá:
1 e g é s z c s i r k e m e l l f i l é
s ó
a sütéshez:
o l a j
a tálaláshoz:
p á r o l t r i z s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A máz hozzávalóit összekeverjük, felmelegítjük, pár percig forraljuk, majd félretesszük.
A tésztához a tojást elhabarjuk az olajjal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és egyneművé keverjük – a vizet apránként kell adagolni úgy, hogy a palacsintatésztánál jóval sűrűbb, de ne folyós tésztát kapjunk.
A húst nagyobb kockákra vágjuk, enyhén sózzuk, majd a tésztába mártjuk, és forró olajban, kisebb adagokban kisütjük. Papírtörlőre szedve felitatjuk róluk a felesleges zsiradékot, majd megfürdetjük mindet a mázban. Párolt rizzsel kínáljuk.