Hozzávalók 24 db-hoz:
35 dkg liszt
5 dkg friss élesztő
1,7 dl langyos víz
1/2 kávéskanál só
kevés olaj
1 tojásfehérje
sóvirág
5 dkg friss élesztő
1,7 dl langyos víz
1/2 kávéskanál só
kevés olaj
1 tojásfehérje
sóvirág
25 dkg lisztet tálba szitálunk, a közepébe készített mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt, és a víz folyamatos adagolásával lágy tésztát gyúrunk. Konyharuhával letakarva langyos helyre tesszük, és 1 éjszakán át pihentetjük. Másnap a megkelt tésztához szitáljuk a maradék lisztet és a sót, majd egynemű tésztává dolgozzuk. Lefedve további 1 órán át kelesztjük. Gyúródeszkára borítva finoman átgyúrjuk, 24 részre osztjuk. Mindegyiket kb. 30 cm hosszú rúddá sodorjuk, majd a rudakat beolajozott sasliknyársakra csavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, és megszórjuk sóvirággal. Letakarva addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik. Végül a 200 fokos sütőben kb. 1/2 óra alatt ropogósra sütjük. Miután pár percet hűlt, a nyársakat óvatosan kihúzzuk a spirálokból.
A receptet a Fűszerész támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. júniusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése