Mazsolás gesztenyekrémleves



Hozzávalók 4-5 személyre:
10 dkg óriás aranymazsola
1/2 dl rum
1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
1,3 l tej
25 dkg gesztenyemassza
1 csapott evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
a tálaláshoz:
méz


A mazsolát leöntjük a rummal, állni hagyjuk. A pudingporból a tejjel a szokott módon hígabb pudingot főzünk. Hozzáadjuk az áttört gesztenyét, és kézi habverővel folyamatosan kevergetve, kis lángon újra felforraljuk a levest. A tűzről levéve ízesítjük a kétféle cukorral, majd belekeverjük a rumos mazsolát is. Hideg vízfürdőn lehűtjük, közben gyakran megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje. Langyosan vagy jól lehűtve kínáljuk, közvetlenül a tálalás előtt néhány csepp mézzel díszítjük.


A receptet a Maroni támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. júliusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése