Szezámmagos kínai csirke



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 2–3 személyre:
a mázhoz:
6   e v ő k a n á l   e c e t   ( 1 0 % - o s )
6   e v ő k a n á l   m é z
6 – 8   e v ő k a n á l   k e t c h u p
c s i l i   ( í z l é s   s z e r i n t )
4 – 5   e v ő k a n á l   s z e z á m m a g
a tésztához:
1   t o j á s
1   e v ő k a n á l   o l a j
1 8 0   g   l i s z t
1   k á v é s k a n á l   é t k e z é s i   k e m é n y í t ő
1   c s o m a g   ( 1 2   g )   s ü t ő p o r
1   k á v é s k a n á l   s ó
1 0 0 – 1 5 0   m l   v í z
továbbá:
1   e g é s z   c s i r k e m e l l f i l é
s ó
a sütéshez:
o l a j
a tálaláshoz:
p á r o l t   r i z s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A máz hozzávalóit összekeverjük, felmelegítjük, pár percig forraljuk, majd félretesszük.
A tésztához a tojást elhabarjuk az olajjal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és egyneművé keverjük – a vizet apránként kell adagolni úgy, hogy a palacsintatésztánál jóval sűrűbb, de ne folyós tésztát kapjunk.
A húst nagyobb kockákra vágjuk, enyhén sózzuk, majd a tésztába mártjuk, és forró olajban, kisebb adagokban kisütjük. Papírtörlőre szedve felitatjuk róluk a felesleges zsiradékot, majd megfürdetjük mindet a mázban. Párolt rizzsel kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése