8 újhagyma a zöld szárrésszel együtt
2 csomó retek zsenge levele
6 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1,5 l húsleves
1 nagy pohár (33 dkg) tejföl
só
frissen őrölt fekete bors
a tálaláshoz:
kruton vagy pirítós
A hagymát megtisztítjuk, a reteklevelet megmossuk, jól lecsepegtetjük. A hagymát a zöld szárrésszel együtt nagyobb darabokra vágjuk, majd a reteklevéllel együtt késes aprítóban felaprítjuk.
A vajat felhevítjük, néhány perc alatt megpároljuk rajta a zöldségeket. Meghintjük a liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd felengedjük a levessel. Felforraljuk, és kis lángon kb. 10 percig főzzük. Hőkiegyenlítéses módszerrel hozzáadjuk a tejfölt, utánízesítjük sóval és borssal.
Pár percnyi főzés után krutonnal – vagy pirítóssal – tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. júliusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése