⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
a tésztához:
3 6 0 g v a j
1 5 0 – 2 0 0 g c u k o r
5 0 0 g d a r á l t h á z t a r t á s i k e k s z
2 e v ő k a n á l k ó k u s z r e s z e l é k
2 t e á s k a n á l c u k r o z a t l a n k a k a ó p o r
1 0 0 m l r u m
a töltelékhez:
1 2 0 g v a j
1 0 0 g c u k o r
2 5 0 g g e s z t e n y e m a s s z a
1 e v ő k a n á l r u m
1 t e á s k a n á l k ó k u s z r e s z e l é k
a mázhoz:
2 0 0 g é t c s o k o l á d é
2 e v ő k a n á l o l a j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A tésztához a vajat és a cukrot kézi mixerrel habosra, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és kézzel egynemű tésztává állítjuk össze, félretesszük.
A töltelékhez a vajat és a cukrot szintén kézi mixerrel habosra, krémesre keverjük. Hozzáadjuk az áttört gesztenyét, a rumot és a kókuszreszeléket, és egyneművé dolgozzuk.
Tiszta, nedves konyharuhát a konyhapultra terítünk, és először kézzel, majd vízbe mártott késsel kenegetve kb. 18×24 cm-es lappá formázzuk rajta a tészta 1/4-ét. A töltelék 1/4-ét rásimítjuk, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. Ugyanígy járunk el a maradék masszával és töltelékkel, összesen 4 rudat készítve, és a tekercseket legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A mázhoz az apróra tördelt csokoládét az olajjal vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercseket. Újra hűtőbe tesszük, és közvetlenül tálalás előtt forró vízbe mártott késsel szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése