⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
5 0 0 g l i s z t
1 / 2 c s o m a g ( 6 g ) s ü t ő p o r
1 / 2 e v ő k a n á l s ó
1 / 2 k á v é s k a n á l ő r ö l t k ö m é n y
1 7 5 g v a j
2 t o j á s
2 – 3 e v ő k a n á l t e j f ö l
1 5 0 g f ü s t ö l t s a j t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A lisztet elkeverjük a sütőporral, gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a köményt. Apró darabokban belevagdaljuk a vajat, alaposan összemorzsoljuk. Végül belekerül a tojás, a tejföl és a reszelt sajt is, és egynemű tésztává gyúrjuk az egészet, majd cipóvá formáljuk.
A tésztából nagyobb mogyorónyi golyókat készítünk, amikor mind készen van, elkezdjük a sütést. A tallérsütőt jó forróra melegítjük, pár tésztagolyót helyezünk bele, összenyomjuk, és mindkét oldalukon szép aranyszínűre sütjük. Így járunk el a többi tésztával is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése