Sonkás hagymaleves



Hozzávalók 4 személyre:
6 vöröshagyma
5 dkg vaj
10 dkg füstölt sertéscomb
1–1,5 evőkanál liszt
1,5 l húsleves
3 dl száraz fehérbor
frissen őrölt fekete bors

őrölt szerecsendió
1 dl tejszín (20%-os)
a tálaláshoz:
pirított kenyérkocka


A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk; a sonkát vékony csíkokra vágjuk. Felhevítjük a vajat, rádobjuk a hagymát, halványsárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a sonkát, megszórjuk a liszttel, és néhány percig tovább sütjük. Felöntjük a forró levessel és a borral, ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Lefedve, kis lángon bő 1/2 órán át főzzük. Végül hőkiegyenlítéses módszerrel belekeverjük a tejszínt is, újra felfőzzük, és már csak 1-2 percig hagyjuk főni. Pirított kenyérkockával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése