Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
3–4 evőkanál olaj
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika
só
őrölt fekete bors
50 dkg savanyú káposzta
15–20 dkg főtt, füstölt tarja
1 pár virsli
2–3 dl tejföl
50 dkg savanyú káposzta
15–20 dkg főtt, füstölt tarja
1 pár virsli
2–3 dl tejföl
A húst kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, a virslit felkarikázzuk, a tarját pedig kisujjnyi csíkokra metéljük. A káposztát kicsit kinyomkodjuk a levéből, és néhány vágással felaprítjuk. A kétféle hagymát megtisztítjuk. Az olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a sertéscombot. A tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, és rögtön felöntjük kevés vízzel. Visszatesszük a lángra, ízesítjük sóval és borssal, és lefedve, kis lángon félpuhára pároljuk (ha szükséges, közben pótoljuk a vizet, de csak kevés legyen alatta). Amikor a hús már félpuha, hozzáadjuk a káposztát, felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, felforraljuk, majd újra lefedve, kis lángon főzzük tovább. Amikor már majdnem készre főtt, beletesszük a tarját és a virslit is, és néhány percig még rotyogtatjuk. Végül hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgozzuk a tejfölt is, és még pár percig kis lángon főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése