Marcipános-almás kocka



Hozzávalók kb. 25x32 cm-es tepsihez:
15 dkg vaj
4 dkg cukor
25 dkg marcipán
4 tojás
5 dkg darált mák
35 dkg rétesliszt
1 csomag (12 g) sütőpor
1 dl tej
4 evőkanál rum
4–5 savanykás alma
a tetejére:
porcukor


A vajat először magában, majd a cukorral – kézi mixer segítségével – kikeverjük. Nagy lyukú reszelőn hozzáreszeljük a marcipánt, jól elkeverjük vele. Egyesével, még mindig kézi mixert használva beledolgozzuk a tojásokat. A sütőport átszitáljuk, összeforgatjuk a liszttel és a mákkal, majd a tésztához adjuk. Hozzáöntjük a tejet és a rumot is, és fakanállal, óvatos mozdulatokkal egyneművé dolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, kanál fejével szép egyenletes vastagságúra simítjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, majd a magház eltávolítása után minden negyedet további 4-4 cikkre vágjuk. Az almacikkeket szép sorban a tésztába rakosgatjuk, gömbölyű felükkel felfelé – jól bele lehet nyomni a tésztába, akár a tészta aljáig, a tepsiig is. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. Kockákra szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése