a tésztához:
20 dkg liszt
7 dkg porcukor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
14 dkg jéghideg vaj
2 tojássárgája
a töltelékhez:
3 tojás
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
50 dkg túró
10 dkg aszalt vörös áfonya
3 tojás
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
50 dkg túró
10 dkg aszalt vörös áfonya
A tésztához tálba szitáljuk a lisztet, a porcukrot és a kakaót, hozzádaraboljuk a vajat, összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal szép, egynemű tésztává gyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a töltelék. A vajat, az átszitált porcukor felét, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a citrom lereszelt héját kézi mixerrel krémesre keverjük. Burgonyanyomóval beletörjük a túrót, rövid ideig ezzel is keverjük. A tojásfehérjéből az átszitált porcukor másik felével kemény habot verünk, ezzel lazítjuk a túrós krémet. Végül beleforgatjuk az aszaltványt is. A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen a piteformánál kicsit nagyobbra nyújtjuk, kibéleljük vele a kivajazott, kilisztezett formát. A formán túllógó tésztát levágjuk, összegyúrjuk, újra vékonyra nyújtjuk, és csillagokat szúrunk ki belőle. A tésztára öntjük a tölteléket, tetejét elsimítjuk és kirakjuk a csillagokkal. Előmelegített, 170 fokos sütőben készre sütjük. Miután kihűlt, kevés porcukorral meghintve, tortaszerűen szeletelve kínáljuk.