Szendvicstorta



Hozzávalók kb. 24x24 cm-es kapcsos tortaformához:
25 szelet rozsos toast kenyér
25 dkg túró
1 kisebb vöröshagyma
1 evőkanál tejföl

őrölt köménymag
csemege paprikakrém
1 evőkanál olaj
1 csokor kapor
20 dkg natúr sajtkrém
20 dkg natúr vajkrém
10 dkg szalámi
10 dkg trappista sajt


A túróból a megtisztított, apróra vágott vöröshagymával, tejföllel, kevéske sóval és paprikakrémmel, valamint őrölt köménnyel körözöttet készítünk – most a megszokottnál kevesebb tejföllel és vaj nélkül. Az olajat és a kaprot késes aprítógéppel alaposan elkeverjük/aprítjuk, majd a natúr sajtkrémhez dolgozzuk. A kenyérből 1 sort a tortaformába helyezünk a következőképpen: a forma 4 sarkába került 1-1 egész szelet; közéjük mind a 4 oldalon még 1/2-1/2 szelet kenyér fér el, végül a középen kimaradó helyre 1/4 szelet került. Rákenjük a körözöttet, majd a tortaformát 1/4-del elfordítva ismét 1 sor kenyér következik. Erre a natúr vajkrém kerül, amit kirakunk a szalámival. A formát 1/4-del ismét elforgatva következik a harmadik sor kenyér, amit a kapros sajtkrémmel kenünk meg. A formát megintcsak elforgatva 1/4-del következik a negyedik kenyérréteg. A formát folpakba csomagoljuk, és a szendvicstortát lesúlyozva 1 éjszakán át érni hagyjuk. Másnap eltávolítjuk a súlyt és a folpakot, lepattintjuk róla a karimát. A tetejét reszelt sajttal szórjuk meg, és szeletekre, háromszögekre vágva, friss zöldségekkel, főtt tojással tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése