Krumplis húsgombóc paradicsommártásban



Hozzávalók:
kb. 18-20 húsgombóchoz:
25–30 dkg burgonya
1/2 vöröshagyma
kevés zsír
50 dkg darált sertéshús
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
frissen őrölt fekete bors
a mártáshoz:
zsír
1/2 vöröshagyma
1 kávéskanál liszt
5 dl paradicsomlé
2–3 babérlevél
zellerzöld
cukor
a tálaláshoz:
makaróni


A kétféle hagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a felét kevés zsíron megpároljuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, többször váltott vízben megmossuk, majd kicsit leszárogatva késes aprítóval ledarájuk. A húshoz adjuk a párolt hagymával, a zúzott fokhagymával és a tojással együtt, ízesítjük sóval és borssal. Nedves kézzel 18-20 gombócot formázunk belőle. A megpucolt vöröshagymát kevés zsíron megpároljuk, majd meghintjük a liszttel és felengedjük a paradicsomlével. Felforraljuk, ízesítjük a babérlevéllel, zellerzölddel, kevéske sóval és cukorral. A fővő mártásba óvatosan belerakosgatjuk a húsgombócokat, majd finoman – hogy ne törjenek össze – megkavarjuk. Fedő alatt, lassú tűzön készre főzzük – közben néha meg-megkeverjük, nehogy odakapjon. A paradicsomos mártásban készre főzött húsgombócokat az időközben kifőzött makarónival tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése