50 dkg szilva (tisztán mérve)
5 dkg nádcukor
só
őrölt fahéj
vaníliás cukor
2 dl vörösbor
2 dl vörösbor
1/2 l víz
5 dkg étcsokoládé (55%-os)
5 dkg étcsokoládé (55%-os)
a tálaláshoz:
2 dl tejszín
fahéjas cukor
fahéjas cukor
A szilvát megmossuk, felezve eltávolítjuk a magot, majd tovább negyedeljük. Lábasba tesszük, ráöntjük a vörösbort és a vizet, hozzáadjuk a cukrot, ízesítjük pici sóval, fahéjjal és vaníliás cukorral, majd főzni kezdjük. Amikor felforrt, fedő alatt, kis lángon főzzük tovább, a szilva teljes puhulásáig. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük. A tűzre visszatéve kis lángon újra főzni kezdjük, közben hozzáadjuk a csokoládét is. Addig főzzük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad a levesben. Újra pürésítjük, majd hideg vízfürdőre téve lehűtjük. Langyosan, tejszínhabbal és fahéjas cukorral díszítve tálaljuk.