Hozzávalók:
1 n a g y o b b ( k b . 2 k g ) k á p o s z t a
6 – 7 e v ő k a n á l o l a j
2 – 3 c s a p o t t e v ő k a n á l c u k o r
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
5 0 0 g f o d r o s n a g y k o c k a t é s z t a
A káposztát megtisztítjuk, külső, foltos leveleit eltávolítjuk, a fejet négyfelé daraboljuk. Minden negyed cikkből kivágjuk a torzsáját, majd a zöldséget nagy lyukú reszelőn apróra reszeljük. Nagy lábasban felhevítjük az olajat, karamellizáljuk rajta a cukrot. Hozzáadjuk a káposztát, ízesítjük sóval és borssal, és időnként meg-megkeverve szép aranybarnára pirítjuk. Közben a tésztát a szokott módon, bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Amikor a káposzta készre pirult, hozzákeverjük a tésztát és összemelegítjük, kicsit össze is pirítjuk az egészet. Azonnal tálaljuk.