Káposztás kocka



Hozzávalók:
1   n a g y o b b   ( k b .   2   k g )   k á p o s z t a
6 – 7   e v ő k a n á l   o l a j
2 – 3   c s a p o t t   e v ő k a n á l   c u k o r
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
5 0 0   g   f o d r o s   n a g y k o c k a   t é s z t a


A káposztát megtisztítjuk, külső, foltos leveleit eltávolítjuk, a fejet négyfelé daraboljuk. Minden negyed cikkből kivágjuk a torzsáját, majd a zöldséget nagy lyukú reszelőn apróra reszeljük. Nagy lábasban felhevítjük az olajat, karamellizáljuk rajta a cukrot. Hozzáadjuk a káposztát, ízesítjük sóval és borssal, és időnként meg-megkeverve szép aranybarnára pirítjuk. Közben a tésztát a szokott módon, bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Amikor a káposzta készre pirult, hozzákeverjük a tésztát és összemelegítjük, kicsit össze is pirítjuk az egészet. Azonnal tálaljuk.