Húsleves másként



Hozzávalók:
6 csirke alsócomb
egész fekete bors
húsleveskocka
csípős paprikakrém
1 vöröshagyma
5–6 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
paprika
1 csomó leveszöldség
20 dkg csigatészta


A csirkecombot megtisztítjuk, hideg vízben feltesszük főni. Amikor felfőtt, habját leszedjük, hozzáadjuk a megtisztított vörös- és fokhagymát, a fűszertojásba zárt borsot, a paprikába töltött petrezselyemzöldet, ízesítjük sóval és borsónyi csípős paprikakrémmel, leveskockával. Takarékon, lefedve főzzük tovább. Amíg fő, megpucoljuk és gyufaszálnyira gyaluljuk a zöldségeket. Amikor a hús megfőtt, kiszedjük a levesből, félretesszük. Eltávolítjuk a fűszertojást, a hagymákat és a paprikát. A leveshez adjuk a legyalult zöldségeket, rövid idő alatt ezeket is puhára főzzük. A húst – falatnyi darabokban – leszedjük a csontról, és az időközben külön kifőzött csigatésztával együtt visszatesszük a levesbe. Pár percig még együtt rotyogtatjuk, és tálaljuk.