Ribizlis muffin

 

Hozzávalók 12 db-hoz:
4 tojás
15 dkg cukor
15 dkg vaj
30 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
1 dl tej
1–2 marék ribizli
a tetejére:
porcukor


A ribizlit megmossuk, leszemezzük. A tojást krémesre-habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A sütőport összeforgatjuk a liszttel, a tojásos masszába szitáljuk, óvatosan belekeverjük, hozzáadva a tejet is. A muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe adagoljuk, végül rászórunk muffinonként 13-15 szem ribizlit. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük Kihűlés után porcukorral megszórva kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése