Hozzávalók:
1–1,2 kg sertéskaraj (csont nélkül)
só
frissen őrölt fekete bors
4 gerezd fokhagyma
olaj
4 nagy paradicsom
16 szelet trappista sajt
A húst a sütést megelőző este megtisztítjuk, 16 szeletre vágjuk, nem túl vékonyra klopfoljuk. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával fűszerezzük, olajjal meglocsolva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap faszén fölé, megolajozott grillrácsra rakjuk, és hagyjuk, hogy az egyik oldaluk szépen megsüljön. Megfordítjuk, mindegyikre 2-2 paradicsomkarikát és 1-1 sajtot teszünk, és a másik oldalukat is megsütjük. (Ha a sajt túl nagy lenne, vágjuk ketté, és kissé egymásra csúsztatva helyezzük a húsra-paradicsomra.) Amikor készre sültek, lapátkanállal mindet tányérra rendezzük, végül sajtos-kakukkfüves burgonyapüré kíséretében tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése