Hozzávalók kb. 30 cm-es őzgerincformához:
diónyi vaj
20–25 dkg vékony szelet sonka
60 dkg csirkemellfilé
10 dkg sonkatörmelék
2 dl tejszín
2 tojásfehérje
só
frissen őrölt fekete bors
friss vagy morzsolt kakukkfű
friss petrezselyemzöld
főtt tojás
diónyi vaj
20–25 dkg vékony szelet sonka
60 dkg csirkemellfilé
10 dkg sonkatörmelék
2 dl tejszín
2 tojásfehérje
só
frissen őrölt fekete bors
friss vagy morzsolt kakukkfű
friss petrezselyemzöld
főtt tojás
Az őzferincformát alaposan kivajazzuk, kibéleljük a kissé egymásra csúsztatott sonkával úgy, hogy a szeletek a formán is túllógjanak. A csirkehúst kockákra vágjuk, késes aprítóban a sonkával, a tejszínnel és a tojásfehérjével pépesítjük. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel és aprított petrezselyemmel. A felét óvatosan a formába igazítjuk úgy, hogy mindenhol egyenletesen kitöltse. Ráhelyezzük a tojásokat, majd befedjük a maradék masszával, ügyelve arra, hogy minden helyet kitöltsön a pép. Ráhajtjuk a sonkát, majd lefedjük olajjal kent alufóliával. Meleg vízzel félig felöntött, mély tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 45 percig gőzöljük. A sütőből kivéve a tetejét lesúlyozzuk, és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, és vékony szeletekre vágva kínáljuk.