Madártej



Hozzávalók:
4 tojás
6 csapott evőkanál cukor
1 l tej
1 csomag (10 g) vaníliás cukor
1 kávéskanál vaníliaízű pudingpor


A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadunk 2 csapott evőkanál cukrot is. A tejből 1 dl-t félreteszünk, a többit felforraljuk, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a vaníliás cukrot is. A tojáshabból evőkanállal nem túl nagy galuskákat szaggatunk a gyöngyözve forró tejbe. Egyszerre csak annyit teszünk bele, hogy maradjon hely a növekedésükre is. Kb. 1/2 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk, és még 1/2 percig hagyjuk a tejben. Szűrőlapáttal – alaposan lecsepegtetve – tálba szedjük. A tojássárgáját a pudingporral és a maradék tejjel, kézi habverővel simára keverjük. A forró tejbe öntjük, és addig melegítjük, amíg kissé besűrűsödik, de vigyázunk, hogy ne forrjon. Ha a gondos keverés elelnére mégis összeugorna, botmixerrel újra simára tudjuk dolgozni. A madártejet poharakba adagoljuk, elosztjuk a tetejükön a habgaluskákat, és először szoba-hőmérsékletűre, majd hűtőbe téve alaposan lehűtjük.